שאלה: האם מותר לחמם רוטב שנקרש בשבת?
תשובה: בסימן שיח' סע' טז' פסק שמותר לחמם בורקס בשרי ליד האש אף על פי שהשומן שנקרש חוזר ונימוח, דהיינו אפילו שלאחר זמן השומן הופך לנוזל ויש בישול אחר בישול בלח, מכל מקום כיון שכשמניח אותו סמוך לאש הוא נחשב כיבש, הרי זה מותר.
ולכן אוכל שנקרש (לא קפוא), ונתבשל כבר כל צורכו מותר לחממו על גבי הפלטה בשבת.
והיינו דווקא ברוטב שנקרש, אבל נוזל שהוקפא אסור לחממו בשבת מפני שנחשב נוזל גם בזמן היותו קפוא, ויש בזה משום בישול.