שאלה: האם מותר לחמם דגים עם רוטב בשבת?
תשובה: נחלקו רבותינו הראשונים האם יש בישול אחר בישול בלח ופסק מר"ן בשו"ע ס' שי"ח ס"ד שיש בישול אחר בישול בלח, אולם הב"י הביא את שיטת רבנו ירוחם שאם הרוטב מצטמק ורע לו, שאם אין בו משום בישול ודייק החזון אי"ש מלשון מר"ן בבית יוסף שדעתו מסכימה עם שיטת רבנו ירוחם ולכן אם הרוטב שבדגים מצטמק ורע לו מותר לחמם את הדגים יחד עם הרוטב, וכן אם יש מעט רוטב ואינו מתכוון אליו לחממו אלא כל כוונתו רק לדגים או לבשר מותר לחממו בשבת.
וכן כתב מרן רבנו עובדיה יוסף בספרו חזון עובדיה חלק ד' הלכות בישול במקורות, שדווקא אם הרוטב מצטמק ורע לו מותר לחממו, אולם אם הרוטב משתבח יותר עם חימומו ודעתו לאכול את הרוטב, אסור לחממו בשבת.
לסיכום: אם הרוטב של הדג הוא מועט ומצטמק ורע לו, מותר לחממו בשבת. ואם הרוטב משתבח בחימומו ומתכוון לאוכלו חם, אסור לחממו בשבת.