תקשורת תקינה– חלק א'
מעבר המידע בין אחד למשנהו זהו נושא המכריע בכל תחומי החיים. בין חברים, בעבודה, בחינוך הילדים ובטח בין בעל לאשתו. החשוב הוא לא רק איזה מסר את רוצה להעביר אלא באיזו דרך המסר מועבר לצד השני.
נדון בסיעתא דשמיא בכמה טיפים עיקריים לתקשורת נכונה שהמאמצת אותם בוודאי תראה מיד את השוני בתגובה של הצד השני ותרגיש טוב יותר עם עצמה.
דבר ראשון, סבר פנים –מאוד חשוב לאדם שמולך האם את נראית שמחה או נראית זועפת (גם אם את לא באמת מרגישה כך). תעמדי מול המראה ותנסי לומר את אותו משפט בחיוך או בפרצוף חתום/כועס ומיד תחושי בהבדל. החיוך והאווירה הנעימה גורמים לצד השני להתרצות עוד לפני שהתחלת לדבר ולקבל את הנאמר בצורה אחרת לגמרי, לא בהכרח שיסכים לכל הנאמר אבל הטונים וההתייחסות של השומע תהיה שונה לגמרי. החיוך מכין את הקרקע לדו שיח נעים יותר. ברגע שאישה מראה באופן די קבוע חוסר שביעות רצון ומרמור או עצבות וקושי בלי שום הסבר, הצד השני לוקח כמה צעדים אחורה (לא תמיד במודע) מכל המערכת הזוגית, מבין שלא משנה מה הוא יעשה תמיד היא לא מרוצה. כך מתחילים להתרחק וכמובן שלא יוצרים דו שיח מועיל. דבר שני, לדבר -לא לצפות שיבין לבד. האישה עוברת המון מצבים בחייה שגבר לעולם לא יבין. לפני או אחרי לידה, במהלך ההריון או בגידול הילדים, בסידור הבית ובעבודה עם חברות.
אישה יכולה רגש ומסביבה המון מטלות. לעיתים ההורמונים של האישה מדברים במקומה וכדאי מאוד להקדים 'תרופה למכה'. לדבר אל לב הבעל קצת לפני, להסביר לו את העומד לקרות, שאולי בתקופה הקרובה אתנהג קצת בחוסר סבלנות לא מכוונה רעה אלא בשל כך וכך.. להסביר בכמה מילים מה את עוברת ומרגישה. כך הבעל יהיה מוכן ויצפה גם לגרוע מכל אך מתוך הבנה וחמלה של מה עומד מאחורי. ובסוף הוא עוד יעריך אותך שיראה שאת ממש משתדלת למרות הכל. גם בשאר התחומים, לא לצפות שיבין לבד את מה שאת משדרת, ציפיות מולידות אכזבות וחבל, ישנו פתרון קסם.
אם את רוצה שיוריד את הפח – תבקשי ממנו, אל תתעצבני שהוא לא רואה לבד מה צריך לסדר בבית או לעשות עם הילדים. הוא חושב ורואה אחרת ממך. גם אם תכעסי – זה לא יעזור לטווח הארוך.
אם את רוצה מתנה ספציפית – תרמזי לו ברמז עבה בחכמה, אל תצפי שהוא לבד ידע שאת כל יום בשנתיים האחרונות מייחלת למתנה ועוד שיקלע בדיוק לטעם שלך. תגידי לו למה את מצפה וכך יהיה לשניכם יותר קל לתקשר. דבר שלישי, משוב חיובי. לפתוח כל דו שיח בדברים חיוביים על הצד השני ורק לאחר מכן לומר את כל השאר. אדם ששומע בתחילת השיחה דברים טובים הוא כבר מקשיב הרבה יותר טוב, לא משנה מה יאמר אחר כך, הוא יקבל בצורה פלאית. אבל אם נתחיל ההפך, קודם דברים שליליים ואחר כך חיוביים השומע מיד בתחילת השיחה יאטום אוזנו מלשמוע ורק יתגונן וכמובן שלא תצא שום תועלת מהשיחה. ואם את לא מוצאת משהו טוב לומר – זה בדיוק הזמן לחפש נקודות טובות בך ובצד השני ולומר אותם לא רק שצריכים משהו, אלא לחזור ולומר בקול ובשבח לה' יתברך שזיכנו בבעל כזה טוב, כי בכל אחד ישנן נקודות שזקוקות לעידוד וחיזוק דווקא ממך.
לסיכום:
א. לחייך (גם בכוח ושאין חשק),
ב. לדבר (גם שלא בא להסביר) כי הוא לא יבין לבד.
ג. להתחיל שיחה בדברים חיוביים. בהצלחה!