שאלה: האם מותר להניח על הפלטה תבשיל שיש בו רוטב ולשומרו שלא יגיע ליד סולדת בו, אלא רק יתחמם מעט?
תשובה: נחלקו בזה רבותינו הראשונים האם מותר להניח דבר שאינו מבושל סמוך לאש על מנת שיתחמם מעט עד פחות מיד סולדת.
ופסק מרן בשו"ע סי' שיח' סע' יב' להחמיר שאם התבשיל יכול להגיע ליד סולדת, אסור להניח שם אפילו מעט, גזירה שמא ישכח.
אולם בנידון דידן יש להקל משום שיש בזה עוד ספק שמא הלכה כהרמב"ם והרשב"א, שאין בישול אחר בישול בלח, ויש בזה ספק ספיקה, ספק ראשון שמא הלכה כרש"י שאין לחשוש שמא ישכח, ואם תאמר שהלכה כהתוספ' להחמיר אולי הלכה שאין בישול אחר בישול אפילו בלח.
לכן מותר להניח על גבי הפלטה תבשיל שיש בו רוטב, ובלבד שיעמוד על המשמר שלא יגיע הרוטב לחום של יד סולדת, ויקפיד לבדוק בתחתית הסיר שפעמים שלמטה כבר התחמם ולמעלה עדין קר.